UUDISED

ELVA UUS TÄNAVATOIDUKOHT VIIB KÜLASTAJAD KULINAARSELE ÜMBERMAAILMAREISILE

Sellel reedel avas Elva keskväljakul ühes moodulmajas oma uksed A LA AIN tänavatoidurestoran. Tervitame uut toidukohta, mida juhivad kogenud kokandusduo Alari ja Anari Ain, kellel on kokku üle 34 aasta toitlustuskogemust.

Anari Aini sõnul on nende toidukoht hetkel avatud esmaspäevast neljapäevani kell 11.00–20.00 ja reedeti-laupäeviti kell 11.00–21.00. Restoranis on mitmekesine menüü, kust leiavad midagi nii lihaarmastajad kui ka taimetoitlased ja veganid.

Inspiratsiooni on saadud üle maailma

„Kuna kolisime lõpuks Elvasse elama ning avanes võimalus rendile saada moodulmaja Elva keskväljakul, siis nägime selles suurepärast võimalust avada omaenda restoran,“ selgitas Anari Ain. Menüü loomisel olid inspiratsiooniallikateks erinevate riikide köögid üle maailma. „Teeme peaaegu tervele maailmale tiiru peale – Hawaii, Aasia, Korea, Jaapan, Inglismaa ja Ameerika Ühendriigid,” rääkis Alari Ain. Menüüs leiavad koha nii klassikalised tänavatoidud kui ka uudsed maitsed, mis on inspireeritud erinevatest kultuuridest.

Väikese koha kohta on menüü valik väga laialdane. Enamus roogasid jääb hinnalt 6 kuni 13 euro vahele.

Restoranis on saadaval erinevaid kohapeal valmistatud käsitöölimonaade, lisaks ka maja kali, mida ei leia kuskilt mujalt. Peale selle on menüüs erinevad kokteilid ja mokteilid, mis pakuvad vaheldust ning täiendavad toidu maitseid.

Magusasõpru ootavad mitmed maitsvad desserdid, mis täiendavad toidukogemust. Hetkel on menüüs saadaval Mochi-jäätis, käsitööjäätised ja sorbeed ning banaaniga kevadrullid. Lisaks on igal päeval valikus midagi ka perenaise poolt valmistatud kookidest ja tortidest.

Esimesed päevad on möödunud kiirelt

Perekond Aini sõnul on esimesed kaks päeva läinud väga hästi. „On olnud väga intensiivsed päevad ning kliente on käinud omajagu. Ainukesena on mureks see, et kaardimakset meil hetkel tehnilistel põhjustel pole, aga loodame juba uuel nädalal ka selle korda saada,“ ütles Anari.

Topeltliha ja juustuga burger. Hinnaks 13 eurot ning sama asja saab ka väikesema ning siis maksab see 11 eurot.

Populaarseimateks roogadeks on osutunud veiseliha burgerid ja laetud friikad. Lisaks on kliendid proovinud meie restorani pokede valikut. „Oleme ka taimetoitlastele ja veganitele mõelnud. Meil on vegan burger, erinevaid vegansnäkid ning taimetoitlased saavad süüa ka itaaliapärast burratat,“ lisas Alari.

Lõuna-Koreast pärit bibimpap on sealne rahvustoit, mis koosneb riisist, köögiviljadest, lihast, munast ja kastmest.

Alates esmapäevast valikus ka päevapakkumised

Päevapakkumised restoranis sõltuvad erinevate riikide mõjutustest. „Juba homsest on meil ka esimene päevapakkumine ning esialgu saab seda esmaspäeviti, neljapäeviti ja reedeti. Maist muutuvad ka meie avamisajad ning seega muutuvad ka päevapakkumiste päevad,“ sõnas Anari. Päevapakkumine hakkab maksma 5 eurot ja 50 senti.

Proovisime ka ise järgi

Seekord valisime proovimiseks topelt liha ja juustuga burgeri, mis on valmistatud Liivimaa lihaveisest. Burger osutus tõeliselt suureks ning mahlaseks ning kindlasti eristus tavapärastest burgeritest. Lisaks mekkisime maja kalja, mis pakkus tõeliselt autentset kalja maitset ning seda ilma lisatud suhkruteta. Eriline üllatus oli perenaise soovitatud basiiliku limps, mis oli mõnusalt värske ja pakkus eripäraseid maitseid. Need maitsvad valikud on vaid väike osa sellest, mida A la Ain tänavatoidurestoran pakub oma klientidele.

Näita rohkem

Seotud artiklid

KOMMENTAARIUM

Back to top button