INTERVJUU KOHVIKUTEPÄEVA UUSTULNUKAGA: ELWA PAGAR STAADIONI KÕRVAL PANUSTAB HEADELE KÜPSETISTELE
Staadioni kõrval Palu 14 asuv kodukohvik Elwa Pagar panustab ennekõike headele küpsetistele. Tegu on Elva Kohvikutepäeva uustulnukaga, kuid küpsetiste maailmas on nad pikaajalised profid, kellele pagaritöö on igapäevane. Menüüs paistavad silma moorapead, kohupiima-virsikukook, rabarberi biskviitkook ja palju muud. Järjekorras oli püsivalt mõniteist inimest.
Karolin Illus rõõmustab, et külastatavus on nõnda suur – võiks öelda isegi, et ületas ootusi. Suuremad ettevalmistused kohviku avamiseks kestsid viimased nädal aega, mis oli intensiivse töö periood. Kuid idee väljatöötamine ja esialgsemad ettevalmistused on juba kuudepikkune protsess.
„Kuna mu emal on oma firma (toitlustusettevõte – toim) ja ta on ka kutselt pagar-kondiiter, siis võin öelda, et meil on päris head kogemused ja oskused. Neljas põlvkond tegeleb juba selle alaga,“ selgitas Karolin. Mõtteid osaleda on olnud ka eelmistel aastatel, kuid pole olnud lõplikku julgust kaasa teha, kuid tänavu otsustasid nad ka ennast proovile panna.
Siiamaani toitu jagub, ahjud küpsetavad kogu aeg juurde. „Ei oska veel lõpetamise kellaaega öelda, teeme niikaua, kui toitu jätkub,“ ütleb Karolin, kes on õnnelik, et ilm on püsinud seni talutavana. Elwa Pagari kohvikus on olemas ka varjualused juhuks, kui peaks hakkama vihma sadama.